1-5 (13) següent >

White Russians és una sòlida formació musical de Barcelona que aposta per un rock versàtil i contundent amb clares influències del hard rock dels anys '70 i '80 en la que tenen cabuda des dels sons més clàssics del rock dels anys '70 fins a altres més actuals dels '80 i dels '90. L'ampli espectre d'influències musicals del grup dóna vida a temes del més pur rock'n'roll, passant pel hard rock i arribant fins i tot a moments pop rock. Tot això fa que els concerts del grup atreguin a un públic variat, que sempre coincideix a reconèixer les descàrregues com inoblidables i intenses.

En directe, el grup interpreta temes propis i versions de diferents bandes influents (UFO, Thin Lizzy, Pearl Jam, Iron Maiden, Gary Moore, Alice Cooper, David Bowie, Queen, Creedence Clearwater Revival, Rainbow, Deep Purple, Dio, etc.).

Al llarg dels més de 10 anys que el grup porta en actiu, White Russians han quedat finalistes en diversos concursos destinats a bandes emergents de Catalunya ("Barcelona Battle Bands" el 2008 i "I Concurs de Maquetes de Soterrani" el 2009). L'any 2010 van quedar a les portes d'aconseguir la final en l'edició nacional del "Festival Emergenza", celebrat a Barcelona.

 

Llibert Fontoba (bateria), Gerard Amposta (baix), Hector Ortín (veu), Rodrigo Abásolo (guitarra) i Regina Álvarez (teclats)

White Russians neix a Barcelona el 2004, inicialment tan sols com a projecte comú de tres amics als quals els unia la seva passió per la música. Així, Rafa Crespo (guitarra), Joan Huguet (guitarra) i Javi García (baix) s'ajuntaven assíduament amb l'única pretensió de passar-s'ho bé, mantenint el format trio durant un parell d'anys, al llarg dels quals es van dedicar a retre el seu particular homenatge als grups que admiraven tocant versions seves.

 

Primer concert amb la formació inicial, a la Festa de Dia de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona.

(01/05/2004, Festa de Dia, ETSAB, Barcelona).

No obstant això, és a partir de l'any 2006 quan, després de la incorporació de Rodrigo Abásolo (guitarra), Llibert Fontoba (bateria) i Hector Ortín (veu), es pot considerar que la formació adquireix la veritable dimensió d'una banda de rock.

A aquesta època corresponen els primers concerts de la banda, al mateix temps que comencen a prendre forma les primeres composicions pròpies del grup sota la direcció musical de Rafa Crespo, peça clau en la definició del so característic de White Russians.

 

Amb la formació de banda consolidada es repeteix concert a la Festa de Dia de l'ETSAB el 2006 i també es celebra el primer concert a la Terra Alta, comarca que els acollirà en múltiples ocasions.

(28/04/2006, Festa de Dia, ETSAB, Barcelona).

El 2007 s'afegeix al combo un nou membre, Lidia Andreeva (veu), i amb la seva presència el grup acaba per definir el seu estil i so al 100%.

En aquest any s'inicia la gravació de la primera maqueta del grup en els locals "Jingo Music" de Barcelona, ​​procés que es prolongarà al llarg de tot l'any i part del següent.

Coincidint amb l'inici del procés de gravació, Javi García deixa el grup i entra en el seu lloc Gerard Amposta, un experimentat baixista amb una dilatada trajectòria en altres grups locals que sens dubte aporta una major contundència al so de la banda, especialment en directe.

El 2008, malgrat els canvis de formació soferts, White Russians queda finalista en el concurs "Barcelona Battle Bands", completant així la seva meritòria primera participació en una competició per a bandes emergents de Barcelona.

 

El 2007 la banda inicia el seu camí en el concurs "Barcelona Battle Bands", celebrat a la sala Zac Club de Barcelona.

(23/05/2007, "Barcelona Battle Bands", ZAC Club, Barcelona).

Rafa Crespo, alma mater, membre fundador, guitarrista i teclista del grup, abandona la formació al gener del 2008 coincidint amb la seva marxa a Suècia. Tot i això, decideix no abandonar del tot els seus vincles amb la banda i a partir de llavors continua constituint una peça fonamental del grup, col·laborant en la creació i arranjaments de les peces des de la distància.

 

Emotiu concert de comiat de Rafa Crespo a la Sala Trhuman.

(26/01/2008, Sala El Coronel Trhuman, Sant Adrià del Besòs).

2012 White Russians web design by Yuliana Andreeva